syukran jazilan...

alhamdulillah...sehingga kini CeritaLensa (CL) masih berada dalam dunia fotografi...sepertimana jurufoto yang lain, tidak terkecuali juga dengan CL...masih jauh perjalanan yg perlu ditempuhi...dan sepanjang perjalanan pelbagai suka dan duka kena rasa...daripada mula sampai la skarang...kalau nak cerita tak ckup pages kut..ngeh3...tapi insyallah...CL cuba beri yg terbaik buat pengantin2 di luar sane...blog CL ni dibuat pun utk berkongsi pengalaman CL sepanjang shoot untuk wedding yg ada....: ) kat bawah ni CL nak kongsikan puisi jenaka "kahwin" yg pernah CL baca....

BIlA NAK KAWIN
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan
Si teruna - emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara - ayah takut bergelar andalusia.


Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba  :lol:  

Bila nak kawin???
Aduuuhh...aku disoal lagi
Kawin??? Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.... (haa..haa..haa)
Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata

Bila nak kawin???
Akan ku kawin jam ni jugak (haa..haa...haa)
Andai memilih isteri/suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties  Tongue

Bila nak kawin???
Aaahhh.....sungguh aku bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.... kan   Wink

Bila nak kawin???
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka (Takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau ada jodoh.
Insya-Allah takkan ke mana

Bila nak kawin???
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang kita ada   Grin  Cool  



| edit post
Reactions: 
2 Responses
  1. Anonymous Says:

    hahaahh.. kelakar la


  2. cuci lens Says:

    good job broo...jangan lupe turun sikit ilmu..heheheh