warkaka....bila tgh tension....tgh stress...tgh nak datangkan balik mood, mcm2 boleh buat....tak semua individu sama....ade yg layan lagu2 favourite..ada yang tidur...tidur..tidur...ade jugak yg "panasss" jer memanjang...bagi CL pula....tgh cemni la kami berlawan...bukan gusti ya....hahaha...lawan editing....edit jela papepun yg menarik hati kami...so buat individu kat luar sane, jgn jadikan tension, stress, xda mood anda ke arah yg negatif...dan yg penting tak mendatangkan mudarat pd org lain...ngeh3....something to share with you all kat bawah ni....present...!! ANAKONDA versi CeritaLensa...hehe...

ni versi anakonda tgh mood baik punya...relakss...

                                               ni versi anakonda tgh marah....xpuas ati....
hahaha..apa2pun gambar ni sekadar hiasan semata2...tiada kaitan dgn siapa2...atau nak copyright org lain punya...original from CL...tq tuan punya muka ya...jgn marah muka dimanipulasikan... :p
0 comments | | edit post
Reactions: 
tak semestinya wedding photographer hanya amik gambar yg berkaitan dgn perkahwinan shj...sekali sekala nak juga try something yg different...tak gitu..hehe...baru2 ni CL mengadaptasi satu gambar ni...tertarik dgn cara editingnya...tertarik dgn idea yg ingin disampaikan...so CL pun cuba la try...tak try mana nak tau yer...hehe...nak mengasah teknik2 editing yang ada...jadi atau tak jadi belakang kira....insyaallah lain kali cuba lagi...:p
so kat bawah ni ade CL sertakan gambar disebalik tabir dan setelah di edit....hehe...amacam..








4 comments | | edit post
Reactions: 
Majlis kali ini berlangsung pada 11 Oktober dekat area2 Kledang ngan Manjoi sane nun....majlis bermula dengan akad nikah pada hari Sabtu 10 Oktober,malamnya dan bersambung majlis berinai di rumah pengantin perempuan...dan keesokan harinya adalah majlis kenduri perkahwinan di sebelah pihak pengantin perempuan...majlis yg berlansung meriah....anak bongsu la katakan...hehehe...penuh beradat...maksud CL adat2 perkahwinan org Melayu....ada berinai, tepung tawar dan sebagainya...dibawah ni CL sertakan gambar2 yang boleh dikongsikan bersama.... :p

Majlis berinai dilakukan ketika kedua-dua mempelai sedang bersanding, dan saudara mara serta tetamu jemputan tertentu akan tampil ke hadapan utk menginaikan jari/tapak tgn kedua mempelai.....disertakan juga menepung dan merenjis air tawar....hehe...abes la baju pengantin merah2 kena inai...senda gurau antara ahli keluarga membuatkan majlis lebih meriah....senang CL amik shoot... :p

emm...kes nak amik aura pengantin la ni yer....dapat makeup sekali dalam bilik pengantin pun jadi la...ekeke...jgn marah ye dik....CL gurau jer....tp korang mmg sempoi...tq so much :p

ffuuuhh....kalah la CL pasni...hehehe....sambil beg ditgn pun sempat lagi....xpa...xpa...yg penting CL as a hired photographer ttp menjalankan tugas....at least boleh bertukar2 ilmu...ye dak....hehe

huurrmm...kdg2 sian juga pengantin...dh la penat...pkai cantik2 masuk semak samun....tp xpala kan...untuk dpatkan scene yg menarik kena korban cikit...it's all up to u....terima kasih banyak2 buat suraya dan islah...sporting...cayalah...:p album masih dlm proses...harap bersabar ya...
0 comments | | edit post
Reactions: 
kebiasaannya, tak semua majlis kahwin sama....pasti ade kelainan dan keistimewaan yg tersendiri...sedar atau tak, semua ni menjadi kenangan bagi jurufoto sendiri..mungkin jika diimbas kembali, mungkin mengingatkan kembali kepada pasangan mempelai ataupun kenangan2 yg ada..utk majlis yg berlangsung di Kledang Ipoh ni, CL sampai di rumah pengantin perempuan jam 10 pagi...huh, awal kan...hehe...mcm biasa la...start jam 10 tu CL akan cari shoot2 yg menarik...yg boleh dijadikan kenangan buat keluarga mempelai..kat bawah ni CL upload gambar2 yg menarik untuk dikongsikan bersama... : p

ni dikira desert yg tuan rumah sajikan utk tetamu yg dtg...hehe...desert ni slalunya kat perak jer...dan jarang juga jumpa kat majlis2 kenduri...kira ni la first yg CL jumpa...




emm..kalau posing perempuan mmg no 1....hehe...sampai terlentuk kepala tunggu jurufoto adjust kat screen...keh3...



makcik yg ni CL tak pasti siapa...mungkin makcik kepada pengantin perempuan...keh3...tapi CL mmg suka la cara makcik ni tabur beras kunyit pada pengantin...siap ada gaya lentuk nye tersendiri...cayalah makcik... : p



ekekeke...ni la zali dan fiza...pasangan mempelai yang dirai....fiza malu2 orgnya...zali ni boleh tahan juga kelakarnya...ekeke..tapi mmg la....kdg2 pengantin yg kelakar boleh menghiburkan hati CL yg tgh fikir2 pose yg menarik....mmg xkering gusi la dibuatnya...



yg ni CL sempat ambil mase tgh rehat2 tunggu pengantin...biasa la...dah petang...semua nya dh penat..especially budak2...letih jer...CL pun letih, tp utk pelanggan, semuanya diketepikan...huh.. : )
ok....kita bersambung lain kali...majlis seterusnya iyer...
0 comments | | edit post
Reactions: 
syukran jazilan...

alhamdulillah...sehingga kini CeritaLensa (CL) masih berada dalam dunia fotografi...sepertimana jurufoto yang lain, tidak terkecuali juga dengan CL...masih jauh perjalanan yg perlu ditempuhi...dan sepanjang perjalanan pelbagai suka dan duka kena rasa...daripada mula sampai la skarang...kalau nak cerita tak ckup pages kut..ngeh3...tapi insyallah...CL cuba beri yg terbaik buat pengantin2 di luar sane...blog CL ni dibuat pun utk berkongsi pengalaman CL sepanjang shoot untuk wedding yg ada....: ) kat bawah ni CL nak kongsikan puisi jenaka "kahwin" yg pernah CL baca....

BIlA NAK KAWIN
Di sini orang bertanya
Di sana orang menyoal
Tak kira teman mahu kenalan
Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
Begitulah nasib orang bujang
Tak kira lelaki mahupun perempuan
Si teruna - emak bimbang jadi bujang terlajak
Si dara - ayah takut bergelar andalusia.


Bila nak kawin???
Jiran turut sama menumpang tanya
Bila dijawab jodoh belum ada
Kata mereka, kita kenalah usaha
Mandi bunga salah satu caranya
Tak pun mandi ais boleh dicuba  :lol:  

Bila nak kawin???
Aduuuhh...aku disoal lagi
Kawin??? Nak kawin dengan sapa?
Calon pun takde.... (haa..haa..haa)
Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata

Bila nak kawin???
Akan ku kawin jam ni jugak (haa..haa...haa)
Andai memilih isteri/suami semudah bershopping di pasar malam
Atau semudah membeli VCD cetak rompak
Atau sesenang memakan twisties  Tongue

Bila nak kawin???
Aaahhh.....sungguh aku bosan
Banyak yang lain boleh jadi persoalan
Kenapa asyik itu yang dihadapkan
Apa kita nak heran
Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.... kan   Wink

Bila nak kawin???
Pada yang masih bujang
Biarkanlah mereka terus bertanya
Usah ditunggu letih mulut mereka (Takkan letihnya sampai bebila..)
Kalau ada jodoh.
Insya-Allah takkan ke mana

Bila nak kawin???
Pada yang asyik menanya
Usah dirisaukan jodoh orang
Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
Lain orang lain rezekinya
Syukurlah dengan apa yang kita ada   Grin  Cool